Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Zumba för de yngsta

Zumba! Zumba! En grupp tjejer i åldern 4–12 år släpper loss både kropp och röst i Röfors Folkets hus. Det är zumbatomic, en variant av den populära träningsformen, som riktar sig till barn.

Annons
Roliga rörelser. Lovis Bergström, Isabelle Ramqvist och Lovisa Gunnarsson föreställde tekannor på promenad.

Zumba är en träningsform som är en blandning mellan dans och gympa, med steg och musik lånade från latinska rytmer.

– Allt är anpassat för barn, både utlärningen och stegen, så att man inte gör några konstiga rörelser. Vi dansar, leker och så tar vi den viktiga vattenpausen. Barnen glömmer lätt det själva, säger Helena Sunesson, zumbainstruktör från Vretstorp.

I söndags körde hon det andra zumbatomic-passet i Röfors och barnen som intog golvet svängde både armar och höfter till de medryckande rytmerna.

– Det är väldigt kravlöst. Det är inte som när man dansar och måste lära sig varje rörelse, utan det viktiga är att röra på sig och ha kul. Man tränar balans, koreografi, koordination och inte minst självförtroende, säger zumbainstruktören Helena Sunesson.

För henne blir söndagar en intensiv arbetsdag i Röfors.

Efter zumbatomic-passet skulle hon ha två grupper med linedance, och sedan zumba gold, som är en lugnare variant, och zumba fitness, den stenhårda modellen.

Barnen i gruppen gestaltade pingviner, tåg och tekannor. Och visst är vattenpausen välbehövlig, även om det är svårt att slita sig från dansgolvet.

– Det är kul för man får dansa till musik och ha roligt. Men man blir lite trött, och efteråt får man duscha, sa Lovis Bergström, som åkt från Laxå för att få dansa zumbatomic.

Glädje. Filippa Gustavsson tycker att det är roligt med zumbatomic.

Mer läsning