Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 bilar i diket -på en vecka

När vägen mellan Lekhyttan och Kinkhyttan asfalterades blev den samtidigt smalare. Bilar som möts kör rakt ner i diket.

Annons
Andreas Aronsson anser att vägen mellan Kinkhyttan och Lekhyttan är alldeles för smal. Två bilar kan knappt mötas utan att köra ner i diket.

Andreas Aronsson bor i Vekhyttan och jobbar i Karlskoga. Han är mycket nöjd med att vägen som tidigare varit grusbelagd asfalterades i slutet av augusti. Det sparar bilarna anser han. Men han är missnöjd med att vägen blev alldeles för smal. Han har varit med om en krossad sidobackspegel vid möte och då var han ändå långt utanför asfaltkanten med högerhjulen. Han har filmat och fotograferat möte mellan timmerbil och personbil. Timmerbilen låg långt utanför asfaltkanten med sina dubbelmonterade hjul förklarar Andreas.

– Nu när vägen är plogad är det väldigt lätt att få ena framhjulet att skära utanför kanten vid möte. Vägen är ju plogad bredare än vad den är och det har jag full förståelse för. Men under en dryg vecka räknade jag till 13 bilar som åkt av på en sträcka av 3,5 kilometer mellan Kinkhyttan och Lekhyttan. Det är inte rimligt säger Andreas Aronsson.

Läs mer i fredagens NA

Mer läsning

Annons