Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

34-åring åtalas för misshandel

Fyra fall av misshandel varav en grov misshandel är åtalspunkterna mot en 34-årig man som suttit häktad sedan den 26 juni.

Annons

Under midsommaraftonen misshandlade 34-åringen två män och två kvinnor varav den ena kvinnan blev grovt misshandlad. En av männen blev knuffad och kastad i marken samt därefter stampad eller sparkad i ryggen. Den andre mannen fick ett slag i ansiktet som orsakade smärta och ömhet. En kvinna fick ett slag i ansiktet som också orsakade smärta och ömhet.

Omfattande ansiktsskadorDen andra kvinnan fick förutom smärta och ömhet en allvarlig sårskada i ansiktet till följd av misshandeln. Huden fläktes upp och lossnade. Kvinnan har nu ett ärr i ansiktet och känselnedsättning i kind och överläpp samt en partiell förlamning av överläppen. Orsaken till kvinnans omfattande skador är ett kraftigt slag alternativt en kraftig spark eller stampning med eller utan tillhygge som träffat henne i ansiktet. Eftersom 34-åringen enligt stämningsansökan använt kraftigt våld och orsakat svår skada som medfört livslångt men bedöms misshandeln som grov.

Förnekar alltFlera vittnesuppgifter talar om att 34-åringen inte har befunnit sig i någon nödvärnssituation när han misshandlade de fyra personerna. Enligt polisen var 34-åringen uppenbart påverkad och aggressiv när han fördes till arresten i Örebro den 24 juni. Mannen har i förhör förnekat samtliga gärningar. Huvudförhandling äger rum i Örebro tingsrätt den 12 augusti och 34-åringen blir fortsatt häktad fram till dess. Om han döms för grov misshandel blir straffet fängelse i minst ett år.

Mer läsning

Annons