Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60 namnunderskrifter för 30

Sätt upp 30-skyltar direkt innan olyckan är framme! Föräldrarna till barnen på förskolan Tummeliten i Fjugesta har skrivit på namnlistor och kräver ett snabbt beslut av kommunen.

Annons
Namnlistor för 30 vid Tummeliten. Sofia Engstam med barnen Emil och Emelie lämnar namnlistor till Henrik Hult.

De vill inte avvakta kommunfullmäktiges beslut den 24 november om att införa 40 kilometer i timmen generellt i tätorterna och 30 kilometer i timmen vid förskolor och skolor. Ett sextiotal föräldrar till barnen på förskolan Tummeliten vid Östra Långgatan har under flera års tid försökt få kommunen att ta ett beslut om hastigheten och att sätta upp 30-skyltar. Andra förskolor har 30 kilometer utanför sina avdelningar men utanför Tummeliten är det 50 kilometer i timmen som gäller.

– Nej, vi förstår inte varför man inte kan gör det här direkt. Det borde vara fullt möjligt att ha nya trafikskyltar uppe före den 1 december innan väglaget blir sämre och det blir dålig sikt och mörker, säger Sofia Engstam som är mamma till barnen Emelie och Emil på Tummeliten.

Under fredagen lämnade hon namnlistorna till kommunstyrelsens ordförande Henrik Hult (C) som lovade att skyltarna ska beställas så fort som möjligt.

– Det låter bra, så fort skyltarna är här kommer de upp, avslutade Sofia Engstam.

Mer läsning

Annons