Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adam är ny Matlandetambassadör

Adam Arnesson är sedan förra veckan Närkes nya Matlandetambassadör. Tillsammans med sina föräldrar driver han ekologisk lammuppfödning på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan, och är snart utbildad lantmästare.

Annons
Adam Arnesson blir ny Matlandetambassadör för Närke.

Vad innebär det att vara matlandetambassadör?

– Det är regeringen som utser ambassadörer i varje landskap inom satsningen ”Sverige- det nya matlandet”. Vitsen är att lyfta fram svenskt lantbruk på olika sätt. Dels kommer jag att göra det i mitt vanliga arbete men jag vill gärna göra något extra också. Kanske någon typ av nätverk där man samordnar dem som producerar och förädlar själva.

Är det någon fråga du tycker är extra viktig?

– Problemet i dag är att det är ett stort gap mellan lantbruk och konsumenten, det är få som känner en bonde. Därför brinner jag lite extra för möjligheten att få sälja direkt till konsumenter. Det är få bönder som får uppskattning från dem som äter ens mat, men den närkontakten borde fler få uppleva.

Var det självklart att tacka ja?

–Ja, det är ett hedersuppdrag. Jag vet inte riktigt varför jag fick frågan, jag hade inte ansökt, men är engagerad i lantbruksfrågor redan. Kanske var det någon som tipsade om mig.

Mer läsning

Annons