Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ägarna fortsätter att arrangera Sannamarken

Ägarna till Sannamarken drar tillbaks nedläggningshotet.
”Som läget är just nu kommer vi att arrangera även årets Sannamarken”, skriver ägaren Leif Wallén i ett mejl till NA.

Annons

Efter att kommunen tidigare i våras drog sig ur en eventuell affär uppgav Leif Wallén, som äger Sannamarken tillsammans med Susana Herbozo, att marknaden sannolikt skulle läggas ned.

- Vi har inte tid, vi har andra verksamheter att sköta, sa Leif Wallén till NA då.

Kommunen ansåg att priset som ägarna begärde, 5,9 miljoner kronor, var alldeles för högt.

Ändrat sigLeif Wallén har tidigare sagt att de inte är intresserade av att fortsätta arrangera Sannamarken så länge sprängdåden mot marknaden inte klaras upp. Men nu har ägarna alltså ändrat sig. Leif Wallén vill inte ställa upp på en intervju med NA på grund av ”tidsskäl”, men har besvarat några frågor i ett mejl. Där uppger han tre huvudskäl till varför de vill fortsätta arrangera marknaden. Det första är att många knallar är ekonomiskt beroende av att marknaden genomförs.

Behöver inkomsternaDet andra att ägarna själva har kostnader. ”Vi har privata mångmiljonlån på fastigheten där Sannamarken ligger. Dessa lån ska betalas. Vi finner i dag ingen annan lösning till finansiering än via inkomster från arrangemanget av marknaden”, skriver Wallén.

Det tredje skälet är att ägarna inte hittat någon ny köpare efter att kommunen tackat nej. ”Tyvärr visade sig intresset till slut ej vara seriöst”, kommenterar Wallén kommunens beslut i mejlet.

Finns intresserade

Han har tidigare uppgett att ägarna betalat 17 000 kronor för ett värderingsunderlag som kommunen krävt. ”Tidsförlusten i samband med framtagning av värderingsunderlag resulterade i att det nu blir svårt att på kort tid finna rätt intressent för att driva verksamheten vidare”, skriver Wallén.

Men redan före nyår erbjöd sig Jörgen Thorsell på LG Marknader, ett företag som arrangerar en mängd marknader runt om i Sverige, att ta över driften av Sannamarken.

- Jag ville diskutera ett upplägg som kunde fungera för båda parter, men jag fick inget gehör alls. De svarade mig inte, säger han.

Trots det uppger Leif Wallén i mejlet att de fortfarande vill sälja eller hyra ut Sannamarken. Wallén skriver vidare att ”vi har ett pressat schema denna vecka. Vänligen återkom under nästa vecka med följdfrågor”.

Mer läsning

Annons