Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla spelar i landslaget

De springer, hoppar, sparkar och tränar fotboll i Hidinge. Lekebergs IF har haft landslagets fotbollsskola på Vretalunds idrottsplats.

Annons
Målvakter. Emma Kullberg, Miralda Rask, Kajsa Tegman och Johanna Larsson stoppar strax ett skott på mål.

Barnen och ungdomarna har lärt sig mer om spel och taktik genom de duktiga ungdomsledarna.

”Det är kul att spela fotboll och det är lika roligt att träna som att spela match”. Detta omdöme lämnas av ett gäng tjejer från 7 till 10 år som tränar straffar när NA kommer på besök.

Vretalunds IP och dess gröna planer har använts flitigt under fyra dagar när landslagets fotbollskola genomförts för ungefär tjugonde året. 66 barn i åldrarna 6 till 14 år har haft väldigt roligt med sina ledare.

Tränar och äter– De har både träning, spel, lunch och mellanmål. Och det är sådant som föräldrar uppskattar, förklarar Bengt Torége från Lekebergs IF.

16 ledare lär ut vad de kan om fotboll och två av dessa är anställda feriearbetare i Lekebergs kommun och gör sina 14 dagar på idrottsplatsen. Första veckan var de utan deltagare.

– Vi började med att klippa gräs, krita och städa i omklädningsrummen, säger Kevin Nilsson som spelar i Fjugesta IF:s A-lag.

Ledarkompisen heter Sebastian Lööv och spelar i Örebro södra. Båda går på samhällsprogrammet idrott på Virginska skolan i Örebro.

Lunchkö. Gåsmarsch efter Tobias Boström till lunchen som består av pasta och köttbullar.

Mer läsning

Annons