Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen behöver SD:s röster

Alliansens vindkraftsgrupp presenterade sitt ställningstagande med en film under torsdagen. Filmen finns tillgänglig på internet via den här länken.
Sverigedemokraterna som avgör frågan i kommunfullmäktige har ännu inte bestämt hur de ska rösta i vindkraftsfrågan.

Annons
Vindalliansen. Peter Sahlqvist(C), Dag Stranneby (M), Wendla Thorstensson (C) och Henrik Hult (C) från Alliansens säger ja till vindkraft i Kilsbergen.

– Vi vill höra alla parter om projektet innan vi kommer att uttala oss. I en så här stor fråga får vi samla in fakta och väga fördelar mot nackdelar. Men vindkraft är någonting positivt, säger Jonas Holm.

– Jag vill inte säga mer om vart det lutar men vi måste ta ett beslut förr eller senare, säger Gerry Milton.

Han har tillsammans med partikollegan Jonas Holm hamnat i ”hetluften”. Både Alliansen och oppositionen vill gärna ha deras röster när det gäller vindkraften. Och från Stena har Gerry Milton även fått frågan vilken ”bransch” han jobbar i.

– Jag uppfattade det som att det skulle bli lite ”kringjobb” men det var inget som rörde mig personligen.

– Ett gäng från Alliansen kontaktade oss och de vill förstås att vi ska stödja dem. Men det var ingen förhandling och vi har inte fått något annat i stället. De sa att vi får bestämma själva, berättar Gerry Milton.

Han har också pratat med folk i Mullhyttan och har uppfattningen att de flesta är positiva till vindkraften i Kilsbergen.

– Jonas har pratat med en del markägare och nu i helgen ska vi träffa dem som är mot vindkraften i Kilsbergen, Nätverket Rädda Lekeberg, säger Gerry Milton.

Läs mer om Alliansen argument för vindkraftsparken i Kilsbergen och oppositionens argument för ett veto mot vindkraftsparken i fredagens NA.

Mer läsning

Annons