Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Användningen av droger ökar

En viss ökning av droganvändningen sker enligt polisen i Lekeberg. Här liksom på andra platser är det lätt att få tag i droger.

Annons

Främst är det användningen av hasch som ökat. Nya missbrukare rekryteras bland ungdomar i åldern 17 till 23 år och som tidigare inte varit kända som missbrukare. Samtidigt har aktiviteten och försäljningen ökat bland de kända missbrukarna. Detta bekräftas av polisens TOL länsgrupp som under sommaren gjort tillslag och husrannsakningar i Lekeberg. Denna information fick kultur- och bildningsnämndens ordförande med ansvar för IFO-verksamheten för barn- och ungdomar i kommunen, Håkan Söderman (M), när han under veckan besökte polisen i Fjugesta under en hel dag.

– Det är ett viktigt arbete som polisen gör i samarbete med socialen och skolan. Kan man hindra någon eller ett par från att börja så är det en vinst. Att skjuta upp debuten exempelvis för rökning är därför viktigt, säger han.

Polisen understryker också vikten av att ungdomar inte börja röka tobak eftersom det då är betydligt svårare att börja använda droger som till exempel hasch.

Mer läsning

Annons