Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Askens hus är skolentreprenörer

Askens hus på Tulpanens skola har nominerats till årets skolentreprenör 2010.– Ni har varit väldigt duktiga och jobbat under året, säger näringslivschef Tomas Andersson.

Annons
Förskoleklassen i Askens hus på Tulpanens skola är nominerad till skolentreprenör 2010.

Rektor Elisabeth Berg förklarade inför hela klass 0A i Askens hus att hon kom med en liten överraskning. Tillsammans med sina fröknar Kerstin von Horn och Ulrika Larsson blev barnen nominerade till årets skolentreprenör 2010.

– Fröknarna har hjälp till att förverkliga idéerna, menar näringslivschef Tomas Andersson.

Han förklarade vidare att en entreprenör är någon som är kreativ och får saker gjorda. Sådana behövs nuförtiden. Det som Askens hus har gjort är bland annat flera roliga saker påpekar Elisabeth Berg. Konstverk av stenar, stora målningar som pryder skolans ytterväggar, konstverk på Torget i Fjugesta och så Lucia på Torget för första gången. Tusen kronor fick klassen men det bästa av allt var kanske ändå det som Elisabeth kom med själv. Ett specialdiplom och en fika på konditoriet i Fjugesta.

Förskoleklassen i Askens hus är nominerad till skolentreprenör 2010. Här få Lydia Brättorp ta emot blommor av rektor Elisabeth Berg.

Mer läsning

Annons