Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återbruk invigt 

Nu går det att lämna grejor till återbruk även i Lekebergs kommun.

Annons
Återbruk. Vid Återvinningscentralen i Fjugesta.

I måndags invigdes det som skulle heta Återbruket. Men den ideella föreningen Västafrikahjälpen var snabb och snodde åt sig namnet förklarar miljösamordnare Thomas Kullberg.

– För att inte blanda ihop verksamheterna kallar vi nu kommunens del för ”Återbruk”. Sedan ska vi utlysa en namntävling för allmänheten.

”Återbruk” ska ha samma öppettider som Återvinningscentralen Arbetsmarknadsenheten är där för att ta emot saker.

– Material som man kan ha återbruk på i stället för att slänga och vi följer den avfallsplan vi har. På andra ställen som detta införts har det blivit väl använt och jag hoppas att det ska bli så här också, säger Thomas Kullberg.

Ideella föreningar kan sedan komma och hämta det som går att återanvända för att sälja. Västafrikahjälpen är en av föreningarna.

– Ser vi att ”det här kan vi sälja” så gör vi det. Annat skickar vi direkt till sjukhuset i Burkina Faso, säger Bertil Johansson från Västafrikahjälpen och ger exemplen tunna dataskärmar, bäddsoffor och porslin.

Thomas Kullberg säger att föreningarna kan välja att skänka pengarna till välgörenhet eller använda pengarna i sin egen ideella verksamhet.

Mer läsning

Annons