Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslutning med tips

Det är svårast att simma under vattnet, tycker femåriga Elna Bergkvist. Hon är en av eleverna på den årliga simskolan på Sannabadet, som har avslutning idag.

Annons
Inte vattenrädd. Femåriga Elna Bergkvist går på simskola för andra året i rad. Läraren Hanna Lundgren peppar.

– Släpp mig, släpp mig, ropar Elna Bergkvist.

Simskolläraren Hanna Lundgren låter henne simma själv men går precis bredvid tills eleven nått bassängkanten. Inget ingripande behövs.

– Vi har lärt oss att simma och simma under vattnet. Och att hoppa från kanten, berättar Elna.

Det är hennes andra sommar på simskola.

Tre veckor Årets simskola på Sannabadet, som anordnas av Lekebergs kommun, har pågått i tre veckor. Närmare 90 barn har varit indelade i smågrupper som två simlärare och ett gäng feriearbetande ungdomar har hand om.

Under dagens avslutning är även föräldrar välkomna ner i bassängen.

– Det är många som vill ha tips på hur de kan fortsätta hjälpa sina barn att utveckla simningen under resten av sommaren, säger Lundgren som är simlärare här för andra året.

Hon berättar att föräldrar ibland, i all välmening, backar allt längre bort i vattnet när det ska simtränas och barnet redan påbörjat en simtur.

– Det gör att barnet inte når fram till målet, trots att de från början tyckte att det såg ut att gå. Man får se det från barnets perspektiv. Det gäller att få dem att känna sig avslappnade i vattnet, avslutar Lundgren.

Mer läsning

Annons