Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Basar över populär cup

De håller ordning på 34 lag och 450 spelare under en helg. Mats Berglind och Carina Arvidsson från Lekebergs IF är eldsjälarna bakom KÅBE-mattan cup som spelades i Fjugesta för 26 året i följd.

Annons
Carina Arvidsson och Mats Berglind i Lekbergs IF är huvudansvariga för KÅBE-mattan cup som under helgen spelades för 26:e året i följd.

– Nu kör vi fredag, lördag och söndag i stället för två helger som vi haft förut. Det är svårt att fylla två helger med lag och funktionärer, förklarar Mats Berglind.

Till sin hjälp har han och Carina Arvidsson ett 15-tal föräldrar och ledare inom Lekbergs IF:s ungdomssektion. KÅBE-mattan cup ger inkomster för den kommande utomhussäsongen. Och för att cupen skall gå runt ekonomiskt och gå med ett visst överskott krävs det förstås ett antal sponsorer.

Cupen innehåller enbart gruppspel. Inga lag går till final vilket gör att turneringen blir kort och intensiv. Något som Lekebergs IF förstår uppskattas av både ledare och föräldrar i de lag som deltar från länet. Detta kan vara en förklaring till att många föreningar återkommer år efter år för att spela i Fjugesta bollhall även om det finns konkurrens med andra fotbollsarrangemang.

– Sedan har vi ”matchens kämpe” som väljs och får en tröja i pris. Vi tycker att det inte bara är målgörarna som skall uppmärksammas. De får så mycket uppmärksamhet ändå, säger Carina Arvidsson.

Lite vemodigt känns det för F 98 i Lekebergs IF som spelar ihop för sista säsongen. De är med som ett av de fem Lekebergslagen som det över lag har gått ganska bra för i cupen genom åren enligt Mats Berglind. F98 består av tjejer som bor i området mellan Garphyttan och Mullhyttan. Inför klivet in i 11-mannafotbollen finns det tyvärr ingen målvakt så en del av dem går i stället vidare till lag i Örebro.

Lekebergs IF F98 spelar sin sista säsong.

Mer läsning

Annons