Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biblioteket firar 15 år

Om det vanligtvis är full rusch på biblioteket i Fjugesta så kommer det att bli än mer aktiviteter under året. ”Biblan” firar nämligen jubileum.

Annons
Först ut. Riseberga- och Hedengrenentusiasten Karl-Gustaf Mattsson och kommunens kultur- och fritidssekreterare Karin Adolfsson hjälptes åt att iordningställa utställningen som startade i går.

I år har biblioteket funnits i kommunhusets lokaler i 15 år. Det ska firas med en rad av olika programinslag under året.

I går begicks en form av premiär när Intresseföreningen för Riseberga bönhus satte upp sin utställning om Olof Gabriel Hedengren. Bara den är värd ett besök, och pågår till och med den 25 februari.

I går fanns även eleverna från årskurs 1 E på Hidinge skola på besök, sökande i bokhyllorna. Med stor iver bläddrade ungarna i böcker som lockade till läsning.

– Vi åker buss hit tre gånger per termin för att låna böcker, som eleverna sedan läser i skolan, berättade klassläraren, Annelie Lantz.

Och variationerna av bokval bland de unga var stora. Tjejerna ville ha lite mer mjuka böcker, medan killarna fastnade för de hårda.

– Jag brukar låna läskiga böcker, menade Gabriel Maron med boktiteln ”Bestens håla” i handen.

Läskiga tjocka böcker

Hampus Andersson hade greppat en bok med den ruggiga titeln ”Monsterflickan”:

– Det ska vara tjocka, spännande och läskiga böcker, slog han fast.

Sofia Nykom fångades däremot av ett bokomslag med hundar, och med titeln, Catzy Lindell får valpar:

– Den passar mig för jag tycker om djur.

Som sagt, det finns många kunskaper att inhämta på biblioteket, oavsett vilken ålder man är i. Håll ögonen öppna i spalterna för det ska framöver hända en hel del, utöver det vanliga, på biblioteket.

Mer läsning

Annons