Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blixtförälskad öppnar studio

Zoran Ladinek gick en utbildning på fotoblixtar. Då tändes idén att starta en studio för fotografering. Nu har han öppnat i Fjugesta.

Annons
Zoran Ladinek öppnar fotostudio i Fjugesta. – Det är hemskt roligt att plåta människor, säger han.

Studio Zoran ligger i en före detta skoaffär bredvid konditori Bondkakan på Letstigen. Inredningen är färdig med vitmålade väggar och golv, en stor pappersbakgrund, några rejäla blixtar på stativ, lite möbler och några digitalkameror med olika objektiv.

– Tanken är att jag ska vara här ett par timmar om dagen och på helgerna. Det beror på hur mycket folk det är ”på stan”, säger Zoran Ladinek.

Han har ett fast jobb som montör på Atlas Copco i Örebro och bor i Nalavi. Drömmen är att kunna försörja sig som fotograf på heltid. Under några år har han haft en mobil studio utan att marknadsföra sig. Favoritjobbet är att vara bröllopsfotograf. Porträtt, barn, djur, produkter och reklam är andra motiv han gärna fotograferar.

– Jag började fotografera 1986 och skaffade digitalkamera 2006. Jag gillar inte att vara mingelfotograf så det undviker jag helst, säger Zoran och skrattar.

– Mina kompisar lär bli de första kunderna och jag hoppas att efterfrågan är stor här i Fjugesta.

Mer läsning

Annons