Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buss mot Örebro läckte 300 liter diesel

UPPDATERAD. Tidigt på onsdagsmorgonen upptäckte föraren av länsbussen mellan Fjugesta och Örebro att 300 liter diesel hade läckt ut från en av tankarna.

Annons
Suger upp diesel. Drygt 300 liter diesel rann ut från en länsbuss under onsdagsmorgonen mellan Fjugesta och Örebro. Stefan Maxe från bussföretaget Nobina sanerar Storgatan i Fjugesta med Absol.

Bussen hade kört ner i en grop och över ett däck med fälg som låg på Vallgatan i Fjugesta så att ena tanken skadats och förstört en slang som förbinder de dubbla dieseltankarna. Bränslet har sedan läckt ut från Fjugesta hela vägen in till Örebro. Vid elvatiden lade brandkåren i Fjugesta ut länsar i dagvattendammen vid Lillåns vattenpark för att stoppa ett eventuellt läckage.

Det är ingen miljökatastrof men det är inte bra när sådant här händer menar Stefan Johnsson från Sydnärkes miljöförvaltning.

Läns. Nerikes brandkår i Fjugesta har lagt i en läns vid dagvattenutsläppet i Lillåns vattenpark. Syftet är att suga upp diesel som rinner med regnvatten.

Mer läsning

Annons