Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bussar ordnas till Alléskolan

Sydnärkes utbildningsförbund bekostar bussresorna för gymnasieelever i Lekebergs kommun om de väljer att studera på Alléskolan Hallsberg.

Annons

Erbjudandet lämnades nyligen vid en träff mellan kultur- och bildningsförvaltningen i Lekeberg och Sydnärkes utbildningsförbund. Och eleverna får behålla sina vanliga busskort för resor till bland annat Örebro.

– Vi är jätteglada för det här och jag tycker att det är intressant för våra elever. Det ger fler valmöjligheter, fler skolor att kunna välja på. För många i Lekeberg är det svårigheter med transporterna till Hallsberg, säger Ewa Lindberg, chef för kultur- och bildningsförvaltningen i Lekeberg.

Varför ger ni ett sådant erbjudande?– I dag är det fritt sök till gymnasiet och lekebergsungdomarna har i stort sett bara valt Örebro. Vi har i dag en handfull elever från Lekeberg. När vi pratar med elever och föräldrar får vi höra att det finns önskemål om att gå på Alléskolan, säger Marie Kilk, förbundsdirektör i Sydnärkes utbildningsförbund.

Under september kommer samtliga 60 elever från årskurs nio i Lekeberg att bjudas på en busstur och en halvdag på Alléskolan. Även föräldrar blir inbjudna till en informationskväll. Marie Kilk tror att det kan gå att locka en tredjedel av niorna till Alléskolan i höst.

– Vi erbjuder alla program och det är det vi vill visa upp.

Vad säger Örebro kommun. De kan ju förlora elever?– Ja, men det är ju ett fritt gymnasieval, menar Ewa Lindberg.

– Det är fritt val som gäller och det ligger i allas intresse att eleverna får bästa tänkbara utbildning, säger Marie Kilk.

Mer läsning

Annons