Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern bryter med Socialdemokraterna

Det är tvära kast i Lekebergspolitiken. Nu spricker samarbetet mellan de största partierna Centern och Socialdemokraterna.

Annons

– Vi hade lite olika uppfattning i principiella frågor, säger Henrik Hult från Centerpartiet.

– Olyckligt att vi inte kunde få en stabil majoritet. Nu får vi se om det finns möjlighet till något annat valtekniskt samarbete, säger Kristine Andersson, ordförande i arbetarekommunen i Lekeberg.

En tid efter valet deklarerade Centerpartiet, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Folkpartiet att man skulle bilda en ny majoritet och ett valmanifest låg till grund för detta samarbete. Med 19 mandat skulle en stabil majoritet finnas. Men Henrik Hult säger till NA att förhandlingar hela tiden har pågått mellan de forna partierna i Alliansen och förra veckan kom Centerpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Folkpartiet fram till att man nu vill återta styret av Lekeberg, fast den här gången i minoritet. Alliansen har tillsammans bara 17 mandat av totalt 35 mandat i kommunfullmäktige. Alliansen måste därför söka samarbete med andra partier för att få igenom sina förslag.

Mer läsning

Annons