Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chans att hitta ny läsning

På flera håll i länet bytte i går människor kläder med varandra på olika klädbytesdagar. På biblioteket i Fjugesta byttes det böcker.

Annons
Vill du byta bok? På biblioteket i Fjugesta byttes det böcker i går. Bibliotikarierna Ulla Winroth och Lotta Bergsten visade bokbytarbordet. Fram till den 27 april kan besökare på biblioteket få byta till sig en bok.

På ett långt bord i biblioteket i Fjugesta låg det igår böcker som väntade på att få nya ägare.

– Vi kan inte vara med på den nationella bokbytardagen som äger rum den 25 maj. Därför har vi en egen bokbytardag idag (läs igår), säger Lotta Bergsten, bibliotikarie på biblioteket i Fjugesta.

Varifrån kommer böckerna ni har att starta med?

– Vi har kvar böcker från förra året då vi arrangerade en bokbytardag. Sedan har vi en del dubbletter av böcker som vi fått från Kulturrådet, säger Lotta Bergsten.

Varför arrangerar ni en bokbytardag?

– Många av oss har böcker hemma som bara står och som kanske inte blir lästa mer än en gång.

Hittar nya författare

I stället för att de böckerna blir slängda så småningom så är det bättre att man återvinner dem och att de får en ny ägare i och med bokbytandet. Det som är roligt är också att man kan upptäcka författare och genrer som man inte visste om, säger Lotta Bergsten.

Herr Gurka

Längre längre in i biblioteket, vid barnavdelningen, underhöll Henrik Ekstrand och Synneve Eriksson, besökarna med barnmusik.

– Vi sjunger barnsånger. Allt från Astrid Lindgren till Herr Gurka, säger Synneve Eriksson.

När NA var på plats kom det flera besökare till biblioteket. Ingen av dem hade någon bok med sig att byta och kunde därför inte byta till sig någon ny. Men får de en ny chans då bokbytebordet kommer att stå framme till och med den 27 april.

– Världsbokdagen är på måndag och vi vill att fler ska få chansen att få byta till sig en bok, därför har pågår bokbytet till den 27 april, säger Lotta Bergsten.

Barnmusik. Under bokbytardagen igår underhöll Henrik Ekstrand och Synneve Eriksson besökarna med barnmusik.

Mer läsning

Annons