Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för männen i Lekeberg att visa konst och hantverk

Kommande helg blir det en utställning med konst- och konsthantverk i Edsbergs bygdegård. Den här gången är det männens tur att visa upp sina konstnärliga förmågor.

Annons
Smederna. Kalle Kummu och Håkan Kraft. Den 10-11 mars blir det en utställning med konst och konsthantverk i Edsbergs bygdegård.FOTO: PETER ERIKSSON/ARKIV

Under Allhelgonahelgen 2017 ställde ett antal kvinnor ut sina alster i Edsbergs bygdegård. Syftet var att visa på den mångfald av uttryck som finns i Lekeberg. Redan då var det bestämt att turen skulle komma till männen.

Utställning under allhelgonahelgen 2017 med kvinnligt hantverk och konst i Edsbergs bygdegård.

Lördag och söndag den 10-11 mars är det dags för 15 män att visa smide, foto, måleri, träsnideri och keramiktavlor för allmänheten i bygdegården.

- Männen är lite svårare för de har inte visat sig utåt förut. De behöver ha lite stöd av varandra. Men jag tror att det blir en fin utställning, säger Kerstin Leijonborg från Edsbergs bygdegårdsförening som arrangerar.

I höstas kom 300 besökare. Utställarna nu är bland andra Håkan Kraft och Olle Leijonborg (smide), Leif Svensson (keramiktavlor och måleri), Kent Steen och Jonatan Edlund (foto) samt Cenneth Lundholm (måleri).

– Jag tror att det här är något vi kan hålla på med framåt, säger Kerstin Leijonborg.

Utställningen pågår klockan 10-15 båda dagarna med kaffeservering och fri entré.

Läs också:

Skrivartips, hantverk och konst med kvinnor

Kvinnorna intar Edsbergs bygdegård i helgen

Mer läsning

Annons