Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De är eniga om det mesta i budgeten

På torsdag kväll beslutar kommunfullmäktige i Lekeberg om budget för 2014. Några stora skillnader finns inte mellan alliansen och oppositionspartierna

Annons

 I Lekeberg är man överens om mycket i kommunpolitiken. Eller som oppositionsrådet Jette Bergström (S) uttrycker sig:

– Vi hade inte kunnat gjort så mycket annorlunda mot vad alliansen har gjort. Vi har de åtaganden och de pengar vi har. Och båda sidor vill ju det bästa för Lekebergs kommun. Jag tror inte att vi kommer längre om ”vi är i luven på varandra”.

Socialdemokraterna hade gruppmöte i måndags och kom fram till att något eget budgetförslag inte skulle läggas fram. Jette Bergström talar i stället om 2015, att det då är möjligt att lägga en egen budget.

– Vi har flera mindre frågor som kostar pengar och som vi vill lyfta. Bland annat mellanmål till elever som går långa dagar i skolan.

Kommunstyrelsens ordförande Charlotta Englund (C) är glad över satsningarna på vård- och omsorg samt skola. Alliansen föreslår en ökning med 5,9 miljoner kronor till vård- och omsorg och 4 miljoner kronor till skolan.

– Det är otroligt positivt att vi kan göra de här satsningarna utifrån ökade behov inom äldreomsorgen och skolan, säger hon.

Läs mer i onsdagens Na

Mer läsning

Annons