Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De flesta skolmål uppfylls

Kultur- och bildningsnämnden, KUB, uppfyllde de flesta av sina mål för 2014. Men trots ett miljontillskott under hösten blev resultatet ändå negativt.

Annons

Andelen elever i årskurs 3 som klarat alla nationella ämnesprov ligger drygt 12 procent högre än målvärdet. Däremot har andelen elever i årskurs 6 som når kraven på den nationella målen minskat från 90 till 86 procent. Målvärdet är här 91 procent. Det påpekas dock att endast ett delprov i engelska gav detta resultat. I alla övriga prov är resultatet 96–100 procent.

När det gäller elever i årskurs 9 med minst godkänt i alla ämnen så blev utfallet drygt 3 procent lägre än målvärdet. Andelen elever som i årskurs 6 och årskurs 9 uppnår betyget A–C i matematik har ökat med drygt fyra procent från tidigare läsår. När det gäller meritvärde så har Lekebergsskolan årskurs 7–9 tappat från föregående år. I jämförelse med länet ligger Lekeberg på sjätte plats.

Bäst i länet är Lekeberg när det gäller andelen behöriga till yrkesförberedande program.

– Viktigast är hur många som är godkända i grundskolan och behöriga att söka till gymnasiet, och där ligger vi bra till, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Siffrorna visar också att måluppfyllelsen i skolan har ökat menar nämnden.

Ekonomiskt resultat 2014

Under hösten tillfördes KUB drygt 1,8 miljoner kronor.

Mest överskott gjorde gymnasieskolan.

Mest underskott gjorde Barn- och familjeavdelningen.

Resultatet blev ett totalt minus på 301 000 kronor.

Mer läsning

Annons