Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De hjälper barn i Pakistan

Modiga killar och tjejers grupp på Växthuset Berga i Fjugesta samlade in pengar till barn och familjer i Pakistan som drabbats av översvämningar.

Annons
Insamling till Pakistan på Växthuset Berga. Förskollärare Anna-Karin Flugund med barnen i modiga killar och tjejers grupp

Upprinnelsen till insamlingen var att man i våras tillsammans med föräldrar ordnade ett loppis och skänkte pengar till Svenska kyrkans hjälparbete.

– Vi köpte en get och en gris genom kyrkan, berättar förskollärare Anna-Karin Flugund.

Tillsammans med barnen och personalen Susanne Bodin och Linda Lundh föddes idén att jobba med vatten och ”vår gemensamma jord” som nu är ett prioriterat mål på Växthuset Berga. När det sedan blev översvämningar i Pakistan föll det sig naturligt att barnen började prata om hur barnen där hade det. Genom att söka information via internet och klistra upp bilder fick 4 till 6-åringarna i ”Modiga killar och tjejers grupp” tydliga exempel på hur det är att leva mitt i en översvämningskatastrof. Det blev lätt för dem att leva sig in i barnens situation.

– Jag tycker att man ska köpa bräder, mat och rent vatten för pengarna, säger en flicka i gruppen när NA kommer på besök.

Alla barn på avdelningarna Loppan, Lusen och Larven bakade i höstas kaffebröd under flera veckor, ordnade ett Kafé i november och sålde till givmilda far- och morföräldrar. Det blev nästan 3 500 kronor över som nu sätts in på ett UNICEF-konto för Pakistan.

– De känner sig stolta över att de kan hjälpa till och det tycker jag är fantastiskt, säger Anna-Karin Flugund.

Mer läsning

Annons