Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De påverkar ombyggnaden

Hidinge skola ska byggas om för totalt 85 miljoner kronor. Personal, föräldrar och barn är med i processen att forma de nya lokalerna och utemiljön.

Annons
Möte om Hidingeskolan. Jenny Brink Bylund, Anna Källman, Maria Skoglund, Gunnel Torége och Isabel Höijer Björk tycker till kring ombyggnaden.

Om ett par år kommer Hidinge skola att se helt annorlunda ut. Barnantalet i Hidinge/Lanna ökar och i framtiden ska skolan kunna ta emot femtio procent fler elever.

Bland annat blir det ett tiotal nya klassrum, bibliotek och fritidslokal. Ombyggnaden beräknas vara klar 2013/2014.

Det berättade nyligen förvaltningschef Ewa Lindberg på ett möte med ett tiotal föräldrar i skolans matsal.

– Det handlar om både skolan, utemiljön och trafiklösningar och det är inte omöjligt att vi får prioritera, i alla fall på slutet, säger Ewa Lindberg som också är ledare för gruppen Lekebergsskolorna.

Arkitekter är Hans Bernhardt och Anne-Christine Aldrin från Ark Väv AB.

– Skolan har ledord som samhörighet och samarbete som utvecklar, säger Hans Bernhardt.

Biträdande projektledare är Anna-Karin Mangsbo som också är lärare på Hidinge skola. Hon visar för NA att eleverna också är med och ritar hur de skulle vilja att utemiljön ska se ut. Elevrådet får vara med och tycka.

– Det är väldigt spännande och vi får mycket respons bland personalen som är delaktig. Många har kommit med synpunkter som vi kan ta till oss.

Efter en allmän information med frågor och en visning av ett utkast /situationsplan sätter sig ett par föräldragrupper och noterar vad de tycker är viktigt. De anser att kommunen är beredd och ligger i fas med inflyttningen av barnfamiljer i Hidinge och Lanna.

– En eloge till kommunen för att det har byggt den nya förskolan Skrantåsen och att vi fick vara med i planeringen, säger Gunnel Torége spontant.

Föräldragruppen menar att det är viktigt att det blir en samlingssal för föreningar och andra sammankomster i området. Skolans nya matsal blir en sådan. Ett nytt tillagningskök är också positivt.

– Men det gör inget om den nya gymnastikhallen görs större, menar föräldrarna.

Fotnot. Under den närmaste tiden går det att lämna synpunkter på ombyggnaden via kommunens hemsida.

Situationsplan/ utkast till ombyggnad av Hidinge skola. Det som är gulfärgat är nya byggnader och vägar. Grå färg är befintlig byggnad./LEKEBERGS KOMMUN

Mer läsning

Annons