Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De sköter Fixarservice

Nu startar Fixarservice för pensionärer i Lekeberg.
– Det finns ett stort behov och flera har redan ringt, säger Per Gustafsson, chef för arbetsmarknadsenheten.

Annons
Fixarservice. Sandra Nyströmer och Peter Hammarlund och har hand om Fixarservice i Lekeberg.

Pensionärer i Lekebergs kommun kan från den 21 november få gratis hjälp med vardagliga sysslor max två timmar i månaden. Någon form av fixarservice finns redan i många kommuner och nu är Lekeberg med på tåget. Det kan handla om att sätta upp eller ta ner gardiner, byta glödlampor och lysrör, ta ner och sätta upp saker i höga skåp med mera. Även snöskottning och gräsklippning erbjuds fast med reservation för de begränsade resurser som finns hos Fixarservice. Någon konkurrent till lokala företag ska man inte vara.

– Men vi får kolla från fall till fall så vi inte är inne och klampar på någon entreprenörs område, säger arbetsmarknadskonsulent Peter Hammarlund.

Arbetslösa ungdomar anställs via Arbetsmarknadsenheten och skrivs in i Jobb- och praktikcentrum som sedan sex veckor tillbaka drivs av Arbetsmarknadsenheten i före detta Klaessonhuset. Ungdomarna anställs vanligtvis under en sexmånaders period. Fixarservice är en del av Jobb- och praktikcentrum.

– Detta är en del av kommunens satsning för att minska arbetslösheten bland 18 till 25-åringar och det ger en grund att stå på med erfarenheter och referenser, förklarar Per Gustafsson.

Just nu är en handfull ungdomar i gång men det kommer fler. De pensionärer som vill beställa Fixarservice kan göra det via kommunens hemsida eller ringa direkt till Fixarservice.

– Sen hör vi av oss och betar av i en rättvis turordning, säger Peter Hammarlund.

Mer läsning

Annons