Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill utveckla Kilsbergen

En arbetsgrupp i föreningen Kilsbergskanten har tagit fram idéer om hur området i Kilsbergen kan utvecklas. Nu presenteras idéerna för kommunpolitikerna.

Annons

Kommunstyrelsens arbetsutskott har bjudit in en arbetsgrupp från föreningen Kilsbergskanten till sitt sammanträde den 24 januari. Syftet är att lyssna på vad föreningen vill göra för att utveckla området.Inte minst planerna på att anlägga en industriell vindkraftspark i området har satt i gång kreativiteten.

UtvecklaGruppen vill framför allt utveckla friluftsaktiviteter av olika slag. Det kan handla om kartor över nya vandringsvägar, cykelvägar, paddelområden med mera. ’

I Stenbäcken skall det till exempel gå att hyra en kajak, kanot eller cykel och för att erbjuda fler övernattningsmöjligheter föreslås att gamla Sirsjötorp renoveras. Här skall också ekologiskt byggande och egen elproduktion visas. En eventuell servering i Sirsjötorp är också tänkbar.

Binda sammanTanken är också att binda samman Sirsjötorp och Stenbäcken via en vandrings- och cykelled som underlättar vandringen för småbarnsfamiljer.

Även norr om Sirsjöarna planeras återuppbyggnad av två gamla torp för boende och besökare. En projektansökan om utveckling av pilgrimsleden har också gjorts och föreningen vill delta i en utveckling av fisketurism.

I Sixtorp, Mullhyttan, Sirsjötorp och Stenbäcken tror arbetsgruppen att man kan locka till sig barnfamiljer från mellansverige genom att erbjuda vildmarksaktiviteter som kan bli en bra marknadsföring av bygden.

Mer läsning

Annons