Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är fler vakter här nu"

Fler vakter på hotellet, inget internet och tysta reseledare. Familjen Stolt från Vintrosa befinner sig just nu i Egypten.

Annons

Familjen Stolt från Vintrosa befinner sig just nu på semesterresa i Egypten. De vistas på turistorten Hurghada, sydöst om Kairo och kan känna av det spända läget i landet även där.

- Det känns olustigt, som att något lurt är på gång, säger Peter Stolt.

Peter hans fru och deras två barn har inte längre tillgång till internet och flera butiker i staden har stängt. Mobiltelefontrafiken i landet är sporadisk och det råder utegångsförbud i tre av de stora städerna i Egypten.

Det är fler vakter vid hotellet nu än när familjen anlände i tisdags, berättar Peter Stolt som menar att oron märks bland turisterna på hotellet.

- Man får väldigt lite information om läget. Vi fick ganska nyss ett sms från Fritidsresor som vi reser med om att de kommer släcka sitt internät.

Under fredagskvällen hade familjen planerat att åka in till en annan stad cirka en mil bort för att handla, men avråddes av hotellet eftersom det skulle hållas demonstrationer i staden.

- Alla är fundersamma nu över vad som händer. Man märker att de som jobbar här är väldigt spända och tysta.

Familjen hade även planerat en utflykt under helgen till en större turistort söder om Hurghada, men den ser inte heller ut att bli av.

- Jag pratade med några butiksägare nära hotellet. De avråder oss starkt att åka på utflykten och menar att det kommer att bli upplopp i den staden, berättar Peter Stolt.

Familjen har flygbiljetter hem på tisdag och hoppas att det inte ska bli några problem att ta sig hem till Sverige igen.

Mer läsning

Annons