Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter kritik: Extra möte om ny avdelning på förskola

Kultur- och bildningsnämnden tar till sig av kritiken om dålig information runt en tillfällig förskoleavdelning som öppnar i januari. På tisdag hålls ett föräldramöte på Skattkistan.

Annons

– Vi måste bli bättre på att informera så där har vi mycket att jobba med, säger Håkan Söderman (M), ordförande i kultur och bildningsnämnden.

Hålls öppen under vårenUnder tisdagens sammanträde beslutade nämnden att ge 60 000 kronor till material för den tillfälliga förskoleavdelningen som öppnar i Skattkistan.

Avdelningen beräknas vara kvar under hela våren men därefter krävs en permanent lösning.

– Jag förstår oron hos föräldrarna men även om det är en tillfällig lösning så innebär det inte att verksamheten är sämre, förklarar Håkan Söderman.

FöräldramöteTisdag 20 december blir det ett föräldramöte klockan 18 på Skattkistan för att reda ut eventuella frågetecken. Bland annat kommer nämndens arbetsutskott att delta. Förvaltningschefen Ewa Lindberg har också fått nämndens uppdrag att se över hur man jobbar med rutinerna för kön inom barnomsorgen.

Håkan Söderman menar att det är bättre ju tidigare förvaltningen vet om behovet av barnomsorg. Det räcker inte att anmäla fyra månader i förväg.

Mer läsning

Annons