Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever i förskoleklass har fått lära sig om konst

Under våren har eleverna i förskoleklass i Lekeberg fått lära sig mer om konst. När de i onsdags visade upp en del av vad de skapat, fylldes hela det gamla stationshuset i Fjugesta av vänner och familj.

Annons
Presentation. Konstnär Stefan Rydéen berättade om projektet för alla besökare som fyllde det gamla stationshuset.

 – Det här är min bild, säger Michelle Wåtz Borglund och pekar på en av de många teckningar som pryder väggarna i stationshuset i Fjugesta.

88 barn i förskoleklass i Mullhyttan, Hidinge och Fjugesta deltagit i konstprojektet under våren.

– Vi har pratat om varför konst finns, och vad som är bra med det, säger konstnär Stefan Rydéen som har lett eleverna i deras arbete.

Diskussioner har blandats med workshops och egna uppgifter, för att få barnen att upptäcka konst och visa dess betydelse i det offentliga rummet.

– Det är ingen teckningskurs jag hållit i, poängterar Stefan och förklarar att utställningen visar barnens process. Att det handlar om att träna på att uttrycka sig i bild och på ett konstnärligt språk, precis som man tränar på vilket annat språk som helst.

– Barnens berättelser och samtalen har varit viktiga.

Barnen har bland annat fått rita fantasidjur av en sax och lärt känna skulpturen ”Bron” som står på Fjugesta torg. De har också fått ett konstnärligt uppdrag, att rita djur som skulle kunna stå på deras egen skolgård.

– Det roligaste var saxen och att rita djur, säger Isac Borg från Hidinge.

Konstelev. Eleverna fick en bild på sin egen skolgård, och fick i uppgift att skapa djur som skulle kunna vara konst i den miljö de känner så väl. Isac Borg från Hidinge ritade en tupp och ett lejon (teckningen längst upp till höger).

Mer läsning

Annons