Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever oroas av trafik

Klass 6 B på Lekebergsskolan skrev förra året upp bilnummer och lämnade till polisen. Fortfarande är det bilister som kör på Tegelgatan utanför skolan när det är förbjudet.

Annons

– Jag skrev upp ett tiotal nummer, säger en av eleverna i klassen.

På andra sidan Tegelgatan ligger gräsplanen och rinken som eleverna använder under lektioner och raster. Mellan klockan sju på morgonen och fem på eftermiddagen får bara skolbussen, utryckningsfordon och vissa av kommunens fordon köra här. Eleverna tycker att bilisterna skall titta på skylten och göra rätt.

– Det är svårt att gå över vägen och man känner sig osäker. Vi är upprörda över att vuxna inte följer trafikreglerna. De skall vara ett föredöme för barn, säger en elev.

Klassföreståndare Emmy Funck samlade förra året in uppgifter med registreringsnummer från klassen och lämnade till polisen i Fjugesta. Ett femtontal bilar blev noterade.

Försöker stoppaPolisen i Fjugesta undrar om det fortfarande är problem med trafiken på Tegelgatan.

– Klassen får gärna höra av sig igen men vi har inte fått in några klagomål, säger Fredrik Löfquist.

Under våren 2009 ringde han flera samtal till de bilförare som klassen skrivit upp registreringsnummer på. Förbudsskylten var då ganska ny och en del förare tänkte inte på att den fanns där.

– Förut hade vi problem med A-traktorer och mopeder som körde. Men de verkar vara borta nu, säger Fredrik Löfquist.

Polisen försöker åka förbi Tegelgatan och titta så snart de har en möjlighet.

– Det är klart att det dagligen finns någon som genar där. Men vi försöker åka den vägen när vi är på väg till andra uppdrag och stoppar de bilar som kör.

Mer läsning

Annons