Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En dag i motorcyklarnas tecken

De senaste veckornas fina vår- och sommarväder har passat mc-entusiasterna utmärkt. Ett 30-tal av dem samlades när Ribboda MC utanför Mullhyttan arrangerade offroad-dag.

Annons
En sista justering. Anders Karlsson får hjälp av Leif Rosell med en sista justering medan resten av deltagarna på offroad-dagen fick information.

Att motorcyklister samlas och åker i grupp blir allt vanligare, enligt Leif Olsén, som var en arrangörerna av offroad-dagen.

– Det är väl kanske inget nytt, men det förekommer allt mer. I Säfsen hålls varje år en träff dit det kommer mellan 600 och 700 deltagare, säger Leif Olsén.

30-tal deltagareLika många kom inte tillsamlingspunkten vid Ribboda MC-service på lördagsförmiddagen. Men med tanke på att det var premiär för just det här arrangemanget var ett 30-tal deltagare fullt godkänt.

– Om det skulle varit fler hade vi fått skaffa oss en större parkering, sade Annacarin Nykvist, en annan av arrangörerna som för dagen hoppade över mc-åkandet och i stället försåg deltagarna med korv och kaffe.

Leif Olsén däremot ledde en grupp motorcyklister på grusvägarna i den västligaste delen av Örebro län.

– Vi har delat upp det i två grupper, en lite lättare och en svårare, sade Leif, som själv tog täten i den lätta gruppen.

Fokus på utflyktsmål

Han har tidigare lett liknande turer några gånger, men då har fokus mer legat på olika utflyktsmål.

– Då har det varit lika mycket kulturturer som mc-turer, säger Leif.

Tanken med offroad-dagen är helt enkelt att få folk att åka mer motorcykel.

– Motorcyklar ska inte stå, det är då de går sönder. Folk ska lägga mil och ha roligt, det är tanken, säger Leif Olsén.

Mer läsning

Annons