Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En galakväll för Kastanjen

Kastanjen firar ettårs-jubileum med öppet hus och en galakväll på Sparbanksbörsen den 30 september.

Annons
Ettåring. Kastanjen firar 1 år den 30 september. Anders Ekstrand, Studiefrämjandet, Karin Adolfsson och Frank Juppe från Lekebergs kommun ser mycket positivt på det samarbete som utvecklas.

Inflyttningen i Kastanjen startade den 1 oktober 2010. Huset har moderna hyreslägenheter och lägenheter för personer med behov av särskild service.

Kastanjen innehåller dessutom lokaler för daglig verksamhet och har börjat sjuda av aktiviteter för brukarna inom socialpsykiatri och Lss (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) men också för vanliga medborgare i kommunen.

”Helt fantastisk”– Vi kallar ettårsjubileet för ”lika, olika, otroliga – en galakväll för mänskligheten”. Vi tycker att verksamheten här har blivit helt fantastisk. Vi har inte bara fantastiska lokaler utan alla människor trivs och utvecklas tillsammans.

– Vi jobbar för att förändra attityder och att samarbeta, säger Frank Juppe som är enhetschef för socialpsykiatri och Lss i Lekebergs kommun.

Tillsammans med Anders Ekstrand från Studiefrämjandet och Karin Adolfsson från kultur- och bildningsförvaltningen planerar Frank Juppe ett program för jubileet.

MusikalprojektSångerskan Anna-Lotta Larsson är inbokad för träning på eftermiddagen med kören Kastanjetterna som Anders Ekstrand startat tillsammans med personal och deltagare i daglig verksamhet.

Även Sannasiftelsens sångpedagoger är inbjudna. Anders Ekstrand berättar också att det är ett musikalprojekt på gång med personal, brukare och kommuninvånare. Ett projekt i ”Glada Hudik-andan” med en länk till kommuninvånarna.

– Musiken är perfekt till det här, säger Anders Ekstrand

På galakvällen på Sparbanksbörsen uppträder Anna-Lotta Larsson under cirka 40 minuter och Kastanjetterna sjunger förstås.

– Det är tänkt som ett kulturarrangemang för alla och det finns chans att det blir en bred musikupplevelse, säger Karin Adolfsson.

Under fredag förmiddag den 30 september är det även öppet hus på Kastanjen med aktiviteter som musik och konsthantverk.

Mer läsning

Annons