Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En runda med fin natur

Deltagarna i Lekbergsrundan laddar upp inför helgen 2-3 juli när det hålls öppet i gårdar och hus med hantverk, loppis och kaffeservering.

Annons
Lekebergsrundan. Jette Bergström, Liv Nordkvist som serverar kaffe, Sonnie Lindberg, Mia Jansson, Lisbeth Hagsten och Anki Nilsson planerar för Lekebergsrundan den 2-3 juli.

– Vi vill få ut att vi har så fin natur i Lekeberg och att det finns något att göra, säger Lisbeth Hagsten som driver Lagårdsboa i Edsberg.

Tillsammans med ”hjärntrusten” Mia Jansson, Anki Nilsson och Sonnie Lindberg hoppas hon på fint väder och många besökare under den första helgen i juli. Initiativtagare till det som nu heter Lekebergsrundan är Jette Bergström på Lekebergs kommun. Förra året drog hon i gång en loppis- och gårdsbutiksrunda under två helger. Intresset att delta var stort och besöksantalet likaså. Folk från Örebro, Kumla, Karlskoga och Degerfors liksom en hel del turister kom.

– De tyckte att det var väldigt roligt att åka runt och dricka kaffe, säger Mia Jansson som har hantverk, loppis och kafé i sin trädgård i Fjugesta.

Lekebergsrundan har 27 deltagare varav 10 är helt nya för i år.

Mer information finns på www.lekeberg.se

Mer läsning

Annons