Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En upplevelserik tidsresa

För 15:e året på raken gick en påskvandring i Lekebergskyrkan. En tidsresa tillbaka till år 33 när Jesus korsfästes och sedan återuppstod från de döda

Annons
Påskvandring i Lekebergskyrkan. Petrus är glad för att han har mött Jesus och blivit förlåten.

.– Vi menar att detta är den första kristna påsken med Jesus, säger Angelina Backman, präst i Knista församling.Hon berättar först för de unga kyrkobesökarna vad de kommer att få uppleva. I Lekebergskyrkan sitter klass 4-5 från Hidinge skola och femteklasserna avlöser varandra under onsdagen. Alla får till att börja med sätta på sig ett dok på huvudet och krypa igenom en tidstunnel. Och schvisch, så är det plötsligt till torget i Jerusalem som alla kommer. Försäljare av olika slag visar här upp sina varor.

Massor av fisk

Romerska vakter kommer in och undrar om det är upplopp på gång. Romarna har ju ockuperat Palestina vid den här tiden. Plötsligt kommer en man in och ropar: ”Död man lever”. Han förklarar att det går rykten om att den korsfäste Jesus har återuppstått. Detta bekräftas också av Maria som förklarar detta för tidsresenärerna från Lekeberg. I Källaren är Petrus väldigt bedrövad. Han har förrått Jesus tre gånger och är mycket ångerfull. En fisketur på Gennesarets sjö ändrar på den saken. Det blir massor av fisk i nätet och Petrus simmar i land och får träffa Jesus på stranden. Han förstår då att han är förlåten.Bakom den traditionella påskvandringen i Lekebergskyrkan står Knista församling, Edsbergs församling, Elim i Hackvad, Salem i Mullhyttan och Lekebergskyrkan.

På torget i Jerusalem år 33 får tidsresenärerna från Lekeberg se många varor och möta olika människor.
– Det går rykten om att Jesus lever, säger den här mannen.

Mer läsning

Annons