Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Extra simlektioner i Fjugesta

Att kunna simma 200 meter är ett av kraven för att få fullständigt betyg i idrottsämnet. En intensiv simskolevecka hjälper kunskaperna på traven.

Annons
simmare. Sommar på Sannabadet. Arkivbild: Peter Eriksson

Förra veckan har elever från Lekebergsskolan, Hidinge skola och Mullhyttans skola fått chansen att träna sina simkunskaper lite extra i Sannabadet i Fjugesta. Målet är att i årskurs sex kunna simma 200 meter, varav 50 meter ryggsim.

– Man måste klara det för att få betyg, så det är viktigt att få möjlighet att träna, säger Erika Larsson, idrottslärare på Lekebergsskolan.

Varje vår kollar idrottslärarna över simkunskaperna, och de som behöver träna mer erbjuds extralektioner i augusti. Två simlärare från Örebro Simallians har hållit i undervisningen. En lektion per dag har grupperna från de olika skolorna fått.

Nytt för i år är att elever från årskurs fyra erbjudits att delta.

– Förut har det bara varit en lärare. Att ha två har gjort att vi kunnat erbjuda fler barn den här hjälpen, säger Erika Larsson.

Tidigare har flest elever från årskurs sex och några från klass fem varit med, eftersom det är i sexan kravet måste uppnås. Från Lekebergsskolan deltog i år strax under 20 elever.

Varför är just det här kravet så viktigt inom idrottsämnet?– Jag tror det handlar om att det är så viktigt att kunna simma. Det är något man får med sig hela livet, säger Erika Larsson.

Mer läsning

Annons