Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fackeltåg för mångfald

På fredag när det är FN-dagen ska facklorna brinna för mångfald och tolerans på torget i Fjugesta.

Annons
Flera kyrkor och föreningar ordnar ett fackeltåg i Fjugesta på fredag.

Flera kyrkor, föreningar och politiska partier har bestämt att stråla samman under parollen ”Lekeberg för alla” Ett sätt att visa att Lekeberg är en kommun där alla ryms och allt mångfald berikar.

Fackeltågen samlas på torget kl 19 på fredag. Men en halvtimme före det kommer flera olika tåg att komma in från Sparbanksbörsen, Kyrkans hus, Lekebergskyrkan och Lekebergsskolan. 200 facklor har köpts in. På torget blir det allsång och tal av komminister Angelina Backman och kommunstyrelsens ordförande Charlotta Englund. Dessutom kommer troligen någon av de ensamkommande flyktingbarnen som är placerade i Lekeberg men som bor i Laxå kommun att vara med. Allt kommer att teckenspråktolkas av diakon Anette Wisser.

I onsdags var det ett upptaktsmöte på Kyrkans hus för att förbereda kvällen.

– Vill vi ha mångfald, öppenhet och tolerans så måste vi visa det. Det går inte bara att ta det för givet, säger Sara Hansen, kantor i Knista församling.

Hon berättar också att många i Lekeberg är engagerade i olika föreningar och där man arbetar med att motverka diskriminering av olika slag.

– Det här ska bli en väldigt kärleksfull manifestation.

Mer läsning

Annons