Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjedag med isracing på Multen

Isen i Tryggeboviken i sjön Multen ligger spegelblank och fin.
Där arrangeras på lördag en familjedag med både isracing och skridsko-åkning.

Annons

Det kan både vara till för- och nackdel när sjöisen ligger helt blank utan snö. Det gör att man måste vara extra försiktig så att man inte halkar omkull och bryter sig, eller blir kanande på ändan över halva sjön.

Folkfest

Men det positiva är förstås att isen lämpar sig bra för skridskoåkning, och isracingförarna får förlita sig på dubben. Och folkfest brukar det bli när Motorcykelhistoriska klubben, MCHK, i samarbete med Fallhyttan, Tryggeboda, Gryt byalag anordnar fest med en vacker omgivning.

Det är dock för snöfattigt för att det ska kunna bli slädfärd den här gången. Däremot är det som upplagt för skridskoåkning, och sen kan man förstås njuta av isracinggubbarna när de puttrar runt på sin bana.

Hiskeligt halt

– Från kokvagnen och serveringen erbjuder vi både soppa, korv, kaffe och mackor, berättar Hans Axelsson som är aktiv i båda föreningarna.

– Men det är hiskeligt halt på isen, så broddar kan vara bra. Det går förstås att se allt från land också, tillägger han.

I tolv år har arrangemanget anordnats, men två gånger har det ställts in, så då blir det faktiskt tio års jubileum den här gången.

Mer läsning

Annons