Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familjeloppis på "rundan"

På en rad olika platser i kommunen har det hållits öppet i helgen för den så kallade Lekebergsrundan. I Via Svensgård var det rena familjeloppiset och portarna stod på vid gavel i vartenda uthus.

Annons
Klanen. Familjeloppisets säljare samlade för fotografering. Fr vä Anna-Karin, Karin, Rebecka, Karl-Åke, Wivi och Vanja. Framför dem står minstingarna Hugo och Alwa.

Finns det hjärtrum så finns det stjärtrum, och finns det obegränsat med utrymme under lantgårdens tak så kan alla familjer i släkten sälja ut det som inte behövs längre, under en och samma helg.

– Annars är vi ju kända för att ordna auktioner här, men nu i och med Lekebergsrundan passade vi på att hålla vårt första loppis, förklarar husfadern på gården, Karl-Åke Eriksson, som hade sin loppishörna där sädtorken och maskinhallen finns till vardags.

Hans syster Vanja Eriksson fanns i förråd ett, och dottern Karin sålde bohag i förråd två. Karl-Åkes hustru Wivis döttrar Anna-Karin och Anneli hade dukat upp sina loppisprylar i magasinet.

– Det som vi inte använder hemma, åkte ut på loppiset, konstaterar Anna-Karin.

Familjen består också av bonusbarn och bonusbarnbarn som delade olika sysslor under helgen. Ett av barnbarnen, Rebecka Nilsson, skötte garagekaféet men hade märkbart lite att stå i under söndagen när regnet föll över gårdsplanen:

– Det kunde varit bättre, tyckte hon.

Bättre kan det kanske bli i slutet av juli när det rustas till ny auktion hos familjen i Via Svensgård.

Mer läsning

Annons