Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för misshandel

Två års fängelse blev straffet för den 34-åring som misshandlade fyra personer vid en fest på midsommarafton. Mannen ska dessutom betala skadestånd till tre av de misshandlade.

Annons

Förundersökningen har varit omfattande och åtalet mot 34-åringen, hemmahörande på en ort i Hallsbergs kommun, handlade om misshandel av fyra personer, varav en bedöms av rätten som grov.

Den dömde har tidigare haft en relation till en av kvinnorna, och även från den tiden finns ett stort antal anmälningar i vardera riktningen. På midsommarafton fick mannen vetskap om var hans före detta flickvän fanns och dök upp på den festen.

Det var i samband med det besöket som ett större bråk uppstod, och som nu resulterat i att 34-åringen anses skyldig till de misshandlesbrott han åtalats för. Mannen sparkade och slog flera av gästerna och en kvinna blev grovt misshandlad.

I samband med rättegången dömdes  en kvinna till dagsböter för misshandel som utförts mot den dömde mannen. Däremot ogillades åtalet mot henne för skyddande av brottsling och övergrepp i rättssak.

Mer läsning

Annons