Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiberfrågan väcker företagarintresse

Framtidspartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna frågades ut av Företagarna inför de stundande valen.

Annons
Politikerutfrågning. Kerstin Leijonborg (FL), Jonas Hansen (KD), Kjell Edlund (S) frågas ut av Kaisa Edenvik, regionchef Företagarna.

Som en del av frukostmötet i onsdags på Lanna lodge med nätverket i Lekeberg svarade partierna inför ett sextiotal i publiken med Kaisa Edenvik från Företagarna som utfrågare. Frågan om bredbandsfiber blev het.

Vad gör ni för att få mer fiber i kommunen?– Pengar finns avsatta till fiber i ytterområden. Kommundirektören tittar på lösningar för företag, sade Kjell Edlund (S).

– Infrastrukturen är viktig för företagare. Vi jobbar för frågan, svarade Jonas Hansen (KD).

– Vi behöver också ha vägar som fungerar. Vägsamfälligheterna får inte full täckning för sina kostnader, ansåg Kerstin Leijonborg (FL).

Lekeberg är bäst i länet i näringslivsrankingen. Är ni nöjda med det?– Vi tittar på de områden där man ligger långt ner i rankning och ska göra något åt det, svarade Edlund.

– Det kan bli bättre, tyckte Hansen.

– Vi måste också titta på vad det är som passar våra företagare och inte bara titta på rankingen, förklarade Leijonborg.

Alla tre var rörande överens om att dialog, kommunikation och information från kommunens sida är viktig för att ännu fler företag ska etablera sig i Lekeberg.

Mer läsning

Annons