Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Final i Riseberga

Vädret höll sig i skinnet över amfiteatern i Riseberga på fredagen. Solen glimtade bara fram någon enstaka gång, men inget regn störde när Lekebergsskolans elever tog sommarlov inför familj och vänner.

Annons
Klackarna i taket. Efter skolavslutningen firade niorna traditionsenligt med att åka runt i Fjugesta i lövade ekipage.

Det är en tradition på Lekebergsskolan att hålla skolavslutningen i Risebergas amfiteater om vädret tillåter och de senaste åren har firandet delats upp i två pass, ett för klass 3 till 6 och ett andra för årskurs 7 till 9.

Teatern välfylld

Huvudnumret under det andra passet var förstås niorna, vars betygsutdelning var själva finalen på avslutningen. Risebergas amfiteater har plats för 1 216 sittande besökare. Riktigt så många hade inte hittat dit, men det var ändå en imponerande folksamling som kunde njuta av skönsång med låtar av allt från Regina Spector till Gyllene tider.

Skolans rektor Agneta Birgersson höll ett kort tal till eleverna inför b etygsutdelningen och inledde med att citera Jeremias i Tröstlösa, innan hon sade adjö till niorna.

– Nu väntar framtiden för er alla och oavsett vad den innehåller önskar jag er alla lycka till, var rektorns framtidshälsning.

Det som väntade allra närmast för de flesta niondeklassarna var förstås en tripp tillbaka till Fjugesta på olika ekipage klädda i björk-sly och ballonger, en annan självklar tradition som hör skolavslutningar till.

Fullt blås. Skolavslutningen i Risebergas amfiteater inleddes med blåsmusik.
Stämningsfullt. Emma Lagnesjö spelade och sjöng låten The Call av Regina Spector.

Mer läsning

Annons