Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Firande i gröngräset vid Högan 

Som ett vykort är det när fanbärarna, körsångarna och barnen kommer vandrande mellan gärdsgården och blommande lupiner ner till hembygdsgården i Högan.

Annons
Kortegen har väntat i kulisserna och gör entré på slaget klockan 15.

Det hurrades för Sverige vid hembygdsgården denna dag. Men dessförinnan hade Knistakören, förstärkta av barnkören Engels Voice, tågat in till scenen framför en rejäl skara besökare.

Årets högtidstalare kom från Nora, Anne-Marie Granqvist, och började till mångas munterhet med att tipsa om att göra ett besök vid Högans väldigt pittoreska dass.

Anne-Marie är uppväxt i Hidinge skolbyggnad och berättade om allt från barndomens soliga somrar med bad i Leken och Lekhyttebäcken, till resor ut i världen. Hon berörde i talet att det gjorde henne ont att klimatet mot främlingar blivit så hårt i Sverige och önskade att det vore annorlunda.

Vinnarna i skolornas teckningstävlingen, där temat var lekar förr och nu fick pris. NA fick en kort pratstund innan med förstapristagaren SarahLo Söderström som berättar att det är lekande barn på hennes teckning, som än så länge inte äns mamma har fått se.

Sara Hansen dirigerade körsångarna.
Programmet i Högan var omfattande med både tal, musik, körsång och prisutdelning.
För vissa blev det i varmaste laget, och då var skuggan bakom knuten skön att ta till.
Publiken tog ofta till applåder.

Mer läsning

Annons