Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjugesta IF startar träning i Hidinge

Fjugesta IF hade friidrottsskola på Bergavallen och i Bollhallen under förra veckan. I höst startar också föreningen friidrottsträning i den nya idrottshallen i Hidinge.

Annons
Lekfullt avslut. Fjugesta IF: s friidrottsskola avslutades på fredagen med en match brännboll utan slagträ.

Kent Runesson, ordförande i friidrottssektionen i Fjugesta IF, berättar att inflyttningen i Hidinge/Lanna och invigningen av en ny idrottshall i höst gör att intresset för idrotten ökar.

– Flera av barnen vi har i dag i Fjugesta kommer från Hidinge så vi har bokat tid i hallen på tisdagskvällar för friidrottsträning för barn upp till tolv år, säger Kent Runesson.

Han förklarar också att det hela bygger på att föräldrarna är med som tränare.

– Men vi i Fjugesta IF står för utbildningen.

För tredje året i rad har barn från sju år upp till tolv år haft möjlighet att prova på olika grenar i friidrott på Bergavallen och i bollhallen i Fjugesta.

Intresset bland barnen har ökat för varje år och i den senaste friidrottsskolan som slutade under fredagen var 26 barn med.

De var indelade i två grupper och ledare var Alice Nilsson och Felicia Birgersson.

– Jag tycker det är jättekul med friidrott och tror att intresset har ökat efter den här veckan, säger Felicia och berättar att den tredje augusti startar måndagsträningen på Bergavallen igen.

Mer läsning

Annons