Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar spolar isen

Nu finns det skridskois vid rinken på Lekebergsskolan. Det har två föräldrar sett till och de hoppas att fler vill hjälpa till att spola på vatten.

Annons
Ett par föräldrar ser till att isen blir spolad på rinken vid Lekebergsskolan. Kommunen har inte råd att spola.

Kommunen tycker inte att den har råd att låta sin personal att göra skridskois längre. Men i tisdags förra veckan fick ett par föräldrar ut nycklarna till förrådet och kommunen plogade undan snön. Sedan satte Micke Högberg och Magnus Winberg i gång att spola is på hockeyrinken vid Lekebergsskolan.

– Det är synd med en så fin hockeyrink och så ingen is. Sedan kan de ju ha nytta av det här i skolan också, säger Micke Högberg.

– Jag tycker att kommunen borde engagera sig mer i det här, säger Magnus Winberg.

Tjock is

På kvällarna efter jobbet och på helgerna är de på plats för att göra isen allt tjockare. Den skall ju även tåla ett töväder är det tänkt.

– Och ju fler vi är som gör detta desto bättre är det, säger Micke Högberg.

Magnus och Micke berättar också att i förrådet finns det både skridskor och hjälmar så om några som inte har skridskor vill prova på att åka går det bra, kanske på lördagar när Micke och Magnus är på plats.

– Ja, det är bättre att de unga är ute och rör på sig än sitter inne, säger Micke Högberg.

Fotnot: Moderaterna i Lekeberg har bekostat en plogning av rinken och utmanar övriga partier att följa deras exempel. För de föräldrar som vill hjälpa till att spola is har Micke Högberg telefonnummer 019-6030129 eller Magnus mejl: [email protected]

Mer läsning

Annons