Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fordonstrafiken till stranden ska stoppas

Nyligen invigde Lekebergs kommun en asfalterad gångväg ner till stranden vid Lanna badgruva. Nu kommer klagomål på att fordon har körts ner till stranden.

Annons
Ny väg. En nyasfalterad gångväg leder ner till badplatsen i badgruvan. Nu kommer den att spärras för fordon enligt Tomas Andersson Lekebergs kommun.Foto: Peter Eriksson

En boende i Lanna har hört av sig både till NA och till Lekebergs kommun om att flera fordon ska ha körts ner till stranden på den nyanlagda vägen under de två senaste helgerna. På stranden ska det även ha förts oväsen och de som ska ha varit där påstås också ha skräpat ner. NA var på plats vid badstranden under tisdagen tillsammans med vikarierande kommunchef Tomas Andersson från Lekebergs kommun. Det gick inte att se några direkta spår från fordon eller någon nedskräpning.

– Och soptunnan har de varit här och tömt, säger Tomas Andersson.

Han förklarar vidare att kommunen kommer att placera så kallade betongsuggor vid nerfarten för att förhindra fordon från att köra ner till stranden.

– Att det sedan har spelats musik på kvällen kan kommunen inte i nuläget ha några synpunkter på men jag ska ringa polisen och be att de tar en sväng hit och kollar, säger Tomas Andersson.

Området vid Lanna Badgruva har fått en rejäl ansiktslyftning efter att kommunen köpt marken. En helt nyasfalterad bilväg med gatubelysning har dragits in i området. Parallellt har också en asfalterad gång- och cykelväg anlagts. En asfalterad parkeringsplats finns numera i anslutning till den nya nedfartsvägen till badstranden. Den gamla vägen var betydligt brantare. Det gick knappast att köra bil ner till stranden.

Mer läsning

Annons