Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förhöjd säkerhet vid Lanna badgruva

Klottersaneringen vid Lanna badgruva har hittills i sommar kostat Lekebergs kommun 10 000 kronor. Nu vill kultur-och fritidsavdelningen försöka stävja detta och höja säkerheten.

Annons

Parallellt med att Lekebergs kommun har satsat på att göra Lanna badgruva till en mer lätttillgänglig badplats, har även oönskade saker inträffat.

– Livbåten har använts som leksak, livbojar har försvunnit och det har klottrats på kalkstensklipporna. Det är missriktad kreativitet och det kostar oss onödiga pengar, säger Lars Skoghäll, kultur- och fritidschef i Lekebergs kommun.

– De bryter medvetet mot regler, och vuxna har funnit det svårt att argumentera på plats med de som gör fel. Av säkerhetsskäl går det ju inte heller att kedja fast saker som livbåtar och livbojar.

Nu har kommunen beställt skyltar med information kring vilka regler som gäller för de badande. Skyltar kommer att sättas upp vid både Lanna badgruva och de andra kommunala baden vid Leken och Brogaland.

– Med skyltar blir det tydligare vilka regler som gäller. Ansvaret att det ska vara ordning vid baden måste sen vara delat mellan kommunen och de besökande, säger Lars Skoghäll.

Han säger också att den som inte följer reglerna riskerar att bli polisanmäld.

Mer läsning

Annons