Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första kvinnan på ordförandeposten

Johanna Gustavsson, Brohyttan, 68 år, nyvald ordförande i Lions Club Fjugesta. Den första någonsin.

Annons
Johanna Gustavsson, ny ordförande i Lions Club Fjugesta.

Du är visst den första kvinnliga ordföranden i Lions Club i Fjugesta?– Ja, det stämmer. Jag utsågs den 9 juni och fick då klubban i handen efter Jan Pelow.

Hur länge har du var varit med i Lions?

– Jag har varit med i fem år men min man Gustav har varit med i många år. De senaste två åren har jag varit med i styrelsen och bland annat drivit sommarläger i Sixtorp som planerats tillsammans med en arbetsgrupp.

Vad har ni mer gjort?– I höstas gjorde vi 100 fågelholkar i verkstaden i Brohyttan och många medlemmar var med. Vi sålde fågelholkarna och fick inkomster till olika projekt. Sedan har vi arrangerat Lucia tillsammans med Kerstin Leijonborg.

Vad tänker du om att vara ordförande?– Jag tycker att det är roligt att prova på. En utmaning om man klarar av det. Jag vill gärna samarbeta och kan vara drivande och komma med idéer.

Vad är på gång just nu?– Vi pratar om att göra något för Haiti. Och lokalt har vi båtlotteriet. Till hösten Sannamarken och eventuellt någon konsert. Vi håller på och spanar på vad vi vill göra. Målsättningen är att stötta människor som har kommit i kläm, som behöver något extra.

Mer läsning

Annons