Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förvaltning med stram budget

Sydnärkes byggförvaltning startade sin verksamhet vid årsskiftet. På måndagen hade tjänstemännen en arbetsplatsträff i Fjugesta.

Annons

– Den 2 maj kommer en ny plan- och bygglag som fordrar mer och då har en liten kommun svårt att täcka allt. Detta är väldigt positivt, speciellt för de mindre kommunerna. Och jag tror inte att det blir sämre service till invånarna, säger förvaltningschef Ove Sahl.

Tre kommunerSydnärkes byggförvaltning och Sydnärkes byggnämnd betjänar Askersund, Laxå och Lekebergs kommuner. Huvudkontoret ligger i Askersund och tjänstemännen cirkulerar mellan kommunerna.

Förvaltningens kontor i Lekeberg är öppet på tisdagar och i Laxå på fredagar. Allmänheten kan då träffa tjänstemän i till exempel bygglovsärenden. Sydnärkes byggförvaltning består av åtta tjänstemän vilket ger en bred kompetens i allt från samhällsstrategiska frågor till planfrågor.

– Vi täcker upp det mesta inom byggområdet, säger Ove Sahl.

Snäv budgetFör 2011 gäller dock en snäv budget. 3,6 miljoner kronor har Sydnärkes miljönämnd till sitt förfogande. En siffra som är i underkant enligt Ove Sahl. Bland annat måste nya datorer och dataprogram att köpas in för att samordna handläggningen i kommunerna. Samtidigt nämner han att intäkterna kan komma att öka.

Under 2010 bildades Sydnärkes miljöförvaltning och Sydnärkes miljönämnd. Ett samarbete mellan de tre kommunerna.

– Det var likadant med Sydnärkes miljönämnd. Vi fick alldeles för lite pengar i budgeten. Men jag har inte varit med och tagit det här beslutet så jag kan inte svara på frågan varför det blev så lite för 2011, säger Britt Åhsling (M), ordförande i Sydnärkes byggnämnd.

Mer läsning

Annons