Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

FP fick svar om ”allaktivitetshus"

Kommunfullmäktige tycker att Folkpartiets motion om mötesplats Lekeberg kan ingå i utredningen om ett ”kulturhus”.

Annons
Framtida konsthall och kulturhus? Karin Adolfsson och Lars Skoghäll från kultur- och bildningsförvaltningen kan tänka sig att ta över Lebos lokaler och skapa en konsthall i biblioteket.

I april förra året lämnade Folkpartiet en motion som yrkar på att utreda möjligheterna att i centrala Fjugesta skapa ett ”allaktivitets- allåldershus”.

Här ska både kommunala och föreningsdrivna verksamheter kunna samlas i en mötesplats under samma tak där det blir naturligt att träffas över generationsgränser, olika intressen och olika kulturell bakgrund.

– Vi tror att mötesplatser är centralt för att skapa trygghet, menar Eva Blomqvist (FP).

Kommunstyrelsen förslag till kommunfullmäktige i december var att man ska ta hänsyn till motionen i den pågående utredningen om utvecklingen av ett ”kulturhus” i Fjugesta. Tanken är att det ska ligga nära biblioteket i kommunhuset. Eva Blomqvist yrkade bifall till kommunstyrelsens förslag.

– Jag tackar för svaret och det verkar finnas en samsyn. Det känns också roligt med biblioteket som ”navet”. Men jag ser gärna att processen blir bredare än bara kommunal. Jag tänker speciellt på föreningslivet.

Håkan Söderman (M), ordförande i kultur- och bildningsnämnden påpekade vikten av att det inte blir en kommunal ”institution”.

– Att vi fastnade för biblioteket är för att det är lättillgängligt och Leko och Lebo är förberedda på att flytta.

Mer läsning

Annons