Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Framtidspartiet motionerar om höjt vägbidrag

Framtidspartiet i Lekeberg vill att det kommunala underhållsbidraget till vägsamfälligheter höjs.

Annons
Motion. Kerstin Leijonborg, (FrP) har motionerat om det kommunala underhållsbidraget till vägsamfälligheter. Arkivfoto: NA

Framtidspartiet i Lekeberg lämnade under kommunfullmäktigemötet förra veckan in två motioner om vägbidrag och kommunalt underhållsbidrag.

Framtidspartiet i Lekeberg vill att det ska vara samma villkor var man än bor i kommunen. De vill att vägbidraget ska höjas.

Kerstin Leijonborg och Johnolov Ohlsson skriver i båda motionerna att vägsamfälligheterna får statliga- och kommunala underhållsbidrag. De skriver följande: ”Bidraget räknas ut av vägverket. Staten betalar ut mellan 60-80 procent av den beräknade kostnaden, kommunen skjuter till 15 procent. Resten får de som bor utefter vägsamfälligheten betala. Det sker alltså en utdebitering. Den avgiften är olika hög, somliga betalar flera tusen kronor om året andra någon hundralapp”.

I den andra motionen vill Framtidspartiet i Lekeberg att det administrativa arbetet vid utbetalning av kommunalt underhållsbidrag till vägsamfälligheter ska bli enklare.

De vill att det undersöks om det går att förenkla utbetalning av underhållsbidrag till vägsamfälligheterna. Framtidspartiet vill även att de vägsamfälligheter som får det statliga bidraget även ska få det kommunala bidraget.

Mer läsning

Annons